Motor og kjøreegenskaper

Det kunne knapt vært verre. Regnets knatring mot sufletten høres ut som maskingeværild, og foran oss ligger veien. Dyvåt og lite innbydende - det er godt Audien har Quattro. Eller er det?

Publisert

Audi er stolte over sitt firehjulsdriftssystem, Quattro, og med rette. Det har jo tross alt gitt Audi heder og verdighet med utallige seire på rallyløyper verden over. I TT kunne man likevel ikke bruke dette systemet fordi motoren er montert på tvers av kjøreretningen. Derfor er firehjulsdriftsystemet det samme som man finner på Skoda Octavia og Volkswagen Golf. Spør du oss kunne de godt ha spart seg.

For systemet er ikke permanent, det overfører kraft til bakhjulene først når forhjulene spinner. Firehjulsdriften er med andre ord mer beregnet på fremkommelighet, enn på å gi stabilitet ved hurtig kurvekjøring. Slik sett er Honda S2000 mer ærlig, her er det bakhjuldrift - og ferdig med det.

Styr med gassen

Ute på veien er også forskjellene store, og S2000 står klippestøtt som den store seierherren. Denne bilen er et presisjonsverktøy, den gir tilbakemeldinger som ikke er til å misforstå, styringen er presis og på svingete vei gir den så mye kjøreglede at det nesten kan bli for mye av det gode. Kjøreegenskapene er naturligvis i toppklasse, og bilen er forutsigbar. For høy hastighet inn i en kurve kvitteres med understyring som gradvis går over i overstyring, også er svingen kun ett minne om en fantastisk dans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer