Motor og kjøreegenskaper

For å leve opp til gamle GTI-tradisjoner må GTI-biler gå fort. Dette krever mange hestekrefter og Polo GTI skulle egentlig ha nok av det.

Publisert

Polo GTI er utstyrt med en 1,6-liters motor med 125 hestekrefter og fire ventiler per sylinder. Ingen Polo har noen gang hatt så mye effekt, men det trengs mer for at bilen skal bli en fullblods GTI.

Treg

Alle testbiler må gjennom omfattende målinger av akselerasjon og fleksibilitet. Vår beste måling fra 0-100 kilometer i timen ble på 10,2 sekunder. Dette representerer ikke ytelsene til en GTI. Da burde tallene vært nede på 8,5 sekunder. Fleksibiliteten er heller ikke all verden å skryte av. Min sidemann bedrev mimikk av typen skjære-over-halsen og trekke-i-snora-på-badet mens Poloen slet seg oppover i hastighet. Skal det bli moro å kjøre denne bilen må effekten opp!

Litt guffe er det allikevel

Hvis du skal få noe fart må motoren presses opp i turtall. Mellom 5-6.000 omdreininger i minuttet blir det litt fart på sakene og det er tendenser til GTI-oppførsel. Støynivået blir dessverre deretter og det krenger mye, men det tar vi ikke så tungt så lenge det er gøy.

God i svingene

Polo GTI er en liten og lett bil og kjøreegenskapene er deretter. Den er kvikk og lettstyrt og det er oppmuntrende når svingene kommer tett. Styringen er presis og det er lett å kaste bilen fra side til side. Under normal kjøring understyrer bilen pent, men det er ikke vanskelig å sette opp bilen foran hver sving. Da hjelper baken til med å få bilen gjennom svingene og underholdningsfaktoren er høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer