Motor og kjøreegenskaper

Vi fikk ikke testet bilens terrengegenskaper særlig, men det er heller ikke det store poenget.

Publisert

Bilen har nemlig bakkeklaring, firehjulsdrift og motor nok i massevis til å greie de vanskeligste hyttekneikene på Hafjell og litt til. På bakakselen er det dessuten en limited slip differensial som sikrer at det hele går trygt for seg.

Spesielt på vanlig vei. I og med at bilen er nokså liten, og Lexus har lagt vekt på gode kjøreegenskaper på normale veier, er dette den hittil livligste og mest lettkjørte terrengbilen vi har vært borti, ikke minst takket være motoren.

Sekser med fres!

Motoren er nemlig den aller beste grunnen til å vurdere RX300 fremfor andre biler. Vel er den litt treg ved lave turtall, men i mellomregisteret har den et heftig skyv, og i de øvre turtallsområdene går det friskt unna! Rødmerkingen begynner rett under 7.000 o/min, men det er bare for lydeffektens del at det er vits å dra bilen over 6.000. Men det holder i massevis!

At bensinforbruket er nokså høyt forbigår vi i stillhet -- har du råd til en slik bil er det sannsynligvis revnende likegyldig om bilen bruker 1 eller 1,5 liter pr. mil i gjennomsnitt.

Dekk avgjørende

På tørr og våt asfalt imponerte bilen med god retningsstabilitet, lettdoserte bremser og forutsigbare kjøreegenskaper. Vi noterte dessuten svært lite krengig, ytterligere et tegn på at bilen er strammet opp maksimalt for kjøring på landevei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer