Motor og kjøreegenskaper

Utrolig nok, vil du kanskje si. Men ønsker du deg en Audi S6 men synes den er for dyr, får du bare venne deg til å stoppe ved dieselpumpa enn ved bensinpumpa når tanken er tom.

Publisert

Nettopp på grunn av bilens formidable dreiemomentet (og den tunge motoren), trenger A6 2.5 Tdi også kraftigere bremser. Vi var på vår testbane og kjørte Audien varm. Akselerasjonen fra 0 - 100 km/t skremmer ingen, vår måling viste 9,5 sekunder med flittig bruk av Tiptronic-kassen.

Men så: 60 - 100 km/t kostet unna på 4,7 sekunder. Og 80 - 120 km/t brukte bilen 6,2 sekunder på. Og bremsene fungerte også: 29 meter var bremselengden fra 80 - 0 km/t, dog med et bedre underlag enn hva man finner de fleste steder.

Den beste motoren

I løpet av de siste årene har vi testet adskillige utgaver av A6, både med 1,8T, 2,4-liter, 2,8-liter og ikke minst 2,7 Turbo. Uansett blir vår påstand at ingen av disse motorene passer bedre til A6 enn 180-hesters varianten av turbodieselen.

Årsaken er at ingen av de andre motorvariantene tilbyr så mye dreiemoment på bunn av registeret som denne motoren, og det er tross alt nettopp i dette turtallsområdet mesteparten av normal bilkjøring foregår i.

Skal du utelukkende kjøre sportslig, kan det hende at 2,8 eller 2,7T-motoren er et noe bedre alternativ, for det er overhodet ingen vits å dra dieselmotoren over 4.000 o/min, den går aller best i området 1.500 til 3.600 o/min. Derfor må du legge deg til helt nye vaner og kjørestil for å få det sportslige ut av en slik motor, men med automatgir krever det likevel ikke alt for mye er vår erfaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer