Motor og kjøreegenskaper

Den girer ikke, turtelleren klatrer til topps - og blir der. Forskjellene mellom automatgir og Multitronic er store.

Publisert

Du vil aldri få føle nykket når neste gir legges inn, aldri mer høre lyden av motoren der den klatrer oppover mot rødmerket, bare for å slappe av i tiden det tar å skifte gir - også begynne klatreturen igjen.

For følelsen er totalt forskjellig i en Audi A6 2,8 Multitronic sammenliknet med en 2,8 med Tiptronic.

Rask og smidig…

Man savner nemlig ikke de stadige rykkene som en konvensjonell girkasse avstedkommer, ei heller følelsen av at motoren strekkes til sitt maksimale bare for å slippes ned noen tusen omdreininger og så starte på nytt. For er det komfort du vil ha blir Multitronic et førstevalg, ikke bare fordi den trekker så jevnt, så jevnt, under akselerasjon - men også fordi turtallet ved kjøring i lovlige norske hastigheter er så uforskammet lavt.

Og kommer det en bakke justerer girkassen bare utvekslingen slik at turtallet stiger og farten beholdes - en prosess du knapt merker dersom du ikke følger med på turtelleren da.

…men også treg

Alt er likevel ikke bare bra, for også en CVT-kasse har sine begrensninger. Og den kan best måles i tid. For selv om Audien er omtrent like rask som en 2,8 med manuelt gir, tar det litt lang tid å sette bilen i bevegelse - og når du planter høyrebeinet i teppegulvet tar det også litt lang tid før girkassen får justert utvekslingene slik at du får maksimal akselerasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer