Motor og kjøreegenskaper:

Allerede ved første gasspådrag og halvveis i første sving kjenner vi flamenco-rytmene spre seg i kupeen og rive oss med i en ildfull rekke av absolutte og udiskutable bevegelser. Men selv om kastanjettene hører med, er de kanskje litt vel ivrige i Ibiza.

Publisert

Kjøreegenskapene til den lille spanjolen kunne ikke vært mer riktig i forhold til opphavsted. Med samme iherdighet og kontante bevegelser som en flamencodanser gjennomfører sin lidenskapelige dans, slik føles også lille Ibiza gjennom svingene. Du har god følelse med underlaget og kontakten med bakken er bra. Spanjolen gir fine tilbakemeldinger fra underlaget, og det samme kan sies om styringen: Gode tilbakemeldinger og en kontant styring som gjør svingete veier til en lek og en lidenskap.

Villig motor

Men selv om svingene tar slutt, trenger det ikke dermed å være helt slutt på moroa. Under panseret sitter en svært villig 1,6-liters motor som svært gjerne vil dras opp i en del omdreininger mer enn forbruket tjener på.

Denne motoren har et dreiemoment på 145 Nm ved 3.800 omdreininger i minuttet, og sammen med slagvolumet på 1.595 ccm og 100 hestekrefter som slår til ved 5.600 omdreininger i minuttet, blir denne spanjolen en virkelig kvikk og frekk liten kjekkas. Forbikjøringer og raske akselerasjoner er ikke noe problem - akselerasjonen fra 0-100 kilometer i timen går unna på 10,7 sekunder. Motoren er også svært fleksibel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer