Motor og kjøreegenskaper

Tro ikke at Kia Shuma er bilen som gir grenseløs kjøreglede, eller at de 88 hestene gjør den til noen racer - for Shuma trives best når veien er rett og akselerasjonen unnagjort.

Publisert

Og skal vi være ærlige gjelder det for sjåføren også, for det er nærmest plagsomt å høre på motorens jamring når turtallet stiger over 4.000 omdreininger per minutt.

Mye lyd, lite action

Avhengig av turtall er man også, for trass i at Kia oppgir motoren til å yte 88 hester, virker det ikke slik. Allerede med to personer om bord virker bilen lite glad i fartsøkninger - og forbikjøringer kan du bare glemme dersom rettstrekningen er kort. Våre målinger bekrefter da også at Shuma ikke er noen racerbil, for akselerasjonen fra 70 til 100 kilometer i tredjegir går unna på 8,3 sekunder, mens bilen bruker 13,1 sekund i fjerdegir.

Og når vi snakker om gir, kan vi like gjerne snakke om å gire. For trass i at girkassen er lettsjaltet, mangler den på presisjon hva interiøret i Shuma mangler av eleganse. Igjen et tydelig bevis på at billig ikke nødvendigvis trenger å være bra.

Når veien svinger, og bilen går rett frem

Heller ikke kjøreegenskapene er mye å skryte av, for bilen understyrer kraftig allerede ved lave hastigheter - og grunnen er understellet som er i mykeste laget. Likevel er det udramatisk når bilen slipper, for grensen fra hvor hjulene begynner å slippe taket og til det ikke er mer grep igjen er bred. Derfor er det enkelt å kontrollere Shuma - også når forhjulene begynner å miste taket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer