Motor og kjøreegenskaper:

Blandingen mellom SUV og personbil som Forester er, skal ha fått det beste fra begge verdener: Komfortable kjøreegenskaper fra personbilen og fremkommelighet fra SUVen. Hvordan arter dette seg på veien?

Publisert

Fjæringskomforten har vi allerede omtalt som svært god, og kjøreegenskapene er bra. Styringen er litt ullen, men det er ikke noe problem å håndtere bilen av den grunn. Noe de færreste nok vil oppleve er at bilen understyrer dersom den blir presset hardt gjennom kurver - og at den krenger en god del.

Firehjulstrekk og lavgir

Forester trives både på landeveien og i byen. Den har permanent firehjulstrekk, som blant annet hjelper til slik at bilen ikke sporer i like stor grad som biler uten firehjulstrekk ville gjort på sporete vei. Selv om firehjulstrekket hjelper på kjørestabiliteten, kan den ikke avhjelpe at bilen krenger en del når underlaget blir ujevnt eller i sving. Forester er også utstyrt med lavgir, eller reduksjonsgir, som kan være nyttig ved svært vanskelige kjøreforhold som mye snø, eller når du skal bruke bilen til å dra noe som er veldig tungt i lave hastigheter.

Bakkestarthjelper

Et annet spesielt og svært nyttig trekk ved Forester, er systemet Subaru kaller "Hill-holder". Dette er et enkelt system som gjør at bilen står stille i motbakke selv om du ikke har bremsen inne - og du slipper å bekymre deg for om du skulle gli bakover ved bakkestart. Det er naturlig nok bare biler med manuelt gir som er utstyrt med dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer