Motor og kjøreegenskaper

En ting er sikkert, hvis du vurderer å kjøpe en Citroën Xsara Picasso, bør du ta deg råd til 1,8-liters-motoren. 1,6-literen er i hvert fall ikke egnet for forbikjøringer.

Publisert

1,6-literen med 90 hestekrefter ble etter vårt syn rett og slett for svak for den 1.240 kilo tunge bilen. Selv om Citroën Xsara Picasso ikke utgir seg for å være en sportsbil, tror vi at 15,8 sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen vil føles vel dødt selv for "snille" trafikanter. Og ikke er motoren særlig gjerrig heller. Citroën oppgir et forbruk på 0,78 liter per mil ved blandet kjøring.

Nyutviklet 1,8-liter

Da setter vi heller vår lit til den nyutviklede 1,8-literen med 16 ventiler og 117 hestekrefter. Vi fikk ikke kjørt bilen med denne motoren, men regner med at den vil gjøre Picasso til en langt mer spenstig opplevelse. 1,8-literen bruker faktisk også mindre drivstoff enn 1,6-literen - 0,77 liter per mil. Picasso vil dessuten bli tilgjengelig med en 2,0 liters turbodieselmotor med 90 hestekrefter.

God romfølelse

Utenpå ser Picasso ut som en relativt liten bil. Men når du setter deg inn i bilen, føles den mye større. Store vindusflater og god plassutnyttelse forsterker inntrykket av en svært rommelig bil. Forsetene er relativt behagelige og de nedfellbare armlenene gjør langturen behagelig. Setene gir god sidestøtte for ryggen, mens sidestøtten for lårene med fordel kunne vært bedre. Og justeringsspaken for seteryggen er forferdelig knotete plassert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer