Motor og kjøreegenskaper

Med 2,4 liter slagvolum og turbo, yter den 5-sylindrede motoren 200 hk. Dermed blir motorer fra konkurrentene sjanseløse, de må opp på 2,8-liters V6-motor for å tilby reell konkurranse.

Publisert

Og siden slagvolum straffes i det norske avgiftssystemet, får dermed Volvo V70 2.4T en formidabel prisfordel. Grunnversjonen av V70 2.4T Aut er 517.500 kroner. Det er 30.000 mindre enn en A6 2.8 Aut, 110.000 kroner mindre enn BMW 528Ti A, og 180.000 kroner mindre enn en MB 280T Aut. Og V70 er fortsatt den kjappeste av de 5…

Og mens vi snakker om tallet 5: det er nettopp det som skiller V70 2.4T fra mange av dens konkurrenter. Motoren under panseret er fortsatt den 5-sylindrede motorblokka som Volvo har finpusset på over flere år. Og vel er den adskillig mer sportslig anlagt enn konkurrentene ovenfor, men den kan knapt kalles like komfortabel. Personlig har jeg sans for den potente fresingen fra motoren, men i denne prisklassen er det nok vel så mange som ønsker seg en silkemyk motor og den umiskjennelig fornøyde brummingen fra en V6-er. Eller en rekkesekser, vi får gjøre et unntak for BMW i denne sammenheng…

Sterk og tørst

I forhold til forrige versjon av denne motoren, har Volvo foretatt mindre endringer. Effekten har økt fra 193 til 200 hk, og dreiemomentet har hatt en tilsvarende økning fra 270 til 285 Nm. Fortsatt oppnås maksimalt dreiemoment ved 1.800 o/min. En liten detalj er at bensinforbruket har gått ned fra 1,09 til 1,04 (EU-kombinert. Tallene er sammenlignbare for V70 2.4T AWD, man. Gir, gammel og ny modell).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer