Motor og kjøreegenskaper

Motoren i Grand Vitara V6 er en taus og momentsterk drivkilde. Kjøreegenskapene står i stil med motoren - ikke for høyt tempo, særlig ikke i svingene.

Publisert

Suzuki Grand Vitara er utstyrt med en V6 motor på 2,5 liter og 144 hestekrefter. Dreiemomentet på 208 Nm oppnås ved et turtall på 3.500 omdreininger i minuttet.

Lite effekt

Til tross for at dette er en sekssylindret motor med fire ventiler per sylinder og et slagvolum på 2,5 liter, er effektuttaket svært moderat. 144 hestekrefter er ikke mye, og det merkes også under kjøring. Momentet trekker litt opp til 4.000 omdreininger, og etter det er det stopp. Det er ingen vits i å dra turtelleren mot rødmerkingen. Det resulterer kun i støy og høyt bensinforbruk.

Automatgir med høy utveksling

Noe av grunnen til de beskjedne ytelsene til Grand Vitara er at den er svært høyt giret. Toppfarten på første gir er cirka 75 kilometer i timen og på andre gir klarer Vitara cirka 120 kilometer i timen. Vi mener bilen burde vært en del lavere giret for å gi bedre ytelser og trekkvilje til tunge arbeidsoppdrag.

Automatkassen i Vitara er utstyrt med et par ekstra knapper i tillegg til girvelgeren. For å gire raskt fra fjerde til tredje er det bare å trykke på "overdriveknappen", og hvis du ønsker at girkassen skal sjalte litt raskere, finnes det en "powerfunksjon" som kan kobles inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer