Motor og kjøreegenskaper:

Vi har kjørt Golf med den minste motoren. Er dette tilstrekkelig eller var det en nedtur? Står kjøregenskapene i stil med motoren? Golf med 1.4 liters motor trives i hvert fall best i rolig tempo.

Publisert

Golf 1,4 er utstyrt med en firesylindret motor på 1390 kubikk, 4 ventiler pr sylinder og 75 hestekrefter. I utgangspunktet hører ikke dette så galt ut, men dette er ikke en motor som gir Golf de helt store ytelsene.

Dårlig fleksibilitet

Under utprøving av fleksibiliteten bruker vi en lang bakke. Det er en grei målemetode for å finne ut om bilen klarer og holde farten på forskjellige gir i forskjellige hastigheter. Under disse øvelsene viste Golf 1.4 klare tendenser til dårlig trekkvilje. Motoren vil ikke dra bilen fremover og girkassa må brukes flittig sammen med høyt turtall for at du skal opprettholde den farten du ønsker.

Litt slapp

Bilen virker generelt litt doven. Disse 75 hestekreftene er ikke nok til å gi Golfen tilstrekkelige ytelser. Når du trykker gassen i gulvet skjer det veldig lite og det blir mye stress med girspaken for å få noenlunde tilfredsstillende fremdrift.

Trygg og forutsigbar

Kjøreegenskapene er det derimot ingenting å si på. De er i en klasse for seg. Her er det ingen overraskelser i det hele tatt. Bilen kjennes tryggere enn trygg og den oppfører seg også bra i kritiske situasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer