Motor og kjøreegenskaper:

"Motoren" og batteriene er det største problemet med elektriske biler. Bilen treg i trafikken og den myke fjæringen gjør det vanskelig å kontrollere bilen gjennom kritiske situasjoner.

Publisert

Peugeot 106 Electric er utstyrt med en elektrisk motor på 11 kilowatt. Dette gir ikke den over 1 tonn tunge bilen de helt store ytelsene. Den har en toppfart på cirka 95 kilometer i timen og det tar en liten evighet å komme opp i passende marsjhastighet.

Hvordan fungerer det?

Peugeot 106 Electric er utstyrt med en likestrømsmotor som drives av 20 Nikkel-kadmium batterier. Bilen har ingen girkasse, ingen fristilling og ingen clutch. Det minner veldig om å kjøre bil med automatgir. Styring, bremser og andre funksjoner, bortsett fra varmeanlegget, er tradisjonelle. Den elektriske motoren avgir ikke noe særlig varme slik varmeanlegget i 106 Electric går på blyfri bensin. Det elektriske utstyret i bilen drives av et klassisk 12Volts batteri som lades av bilen fremdriftsbatterier.

Lading og forbruk

Batteriet kan lades på to forskjellige måter, normallading og hurtiglading. Det er normallading som er løsningen for den normale bruker. Hurtiglading kan kun utføres på spesielle stasjoner og vil ikke bli tilgjengelig for deg. Du må smøre deg med tålmodighet i 7 timer før batteriet er toppladet. Under normal kjøring hvor omtrent halvparten var i by og resten var landeveiskjøring klarte vi cirka 50 kilometer før vi måtte inn i garasjen å lade i syv timer - igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer