Motor og kjøreegenskaper

Det er mulig vi har begynt å bli bortskjemte. Det er mulig det er girkassen sin feil. Men for 550.000 kroner forventer vi litt mer.

Publisert

Joda, dreiemomentet er formidabelt, og det er alltids krefter i reserve. Joda, det går fort nok når turtelleren passerer 4 - 4.500 o/min. Men allverdens kjapp er ikke denne bilen, sine 193 hk til tross.

8,4 sekunder fra 0 - 100 km/t er tallet BMW oppgir. Og det stemmer noenlunde med våre egne målinger (Vi målte bilen til 8,7). Men det kjennes ikke slik ut.

Årsaken finner vi nok i første rekke i bilens komfortable fremtoning, du blir såpass isolert fra veien, og motoren leverer kreftene så jevnt og kultivert, at man kan bli fartsblind av mindre.

Presisjon

Det er for så vidt det samme med kjøreegenskapene. Touringen blir litt mer baktung enn sedan og Coupe-versjonen i 3-serien, men ikke verre enn at den bare har ørlitte grann mer tendens til å slenge med bakvogna enn de to andre. Med all elektronikk koblet inn skal det formidable førerfeil til før du er i nærheten av å oppleve skumle situasjoner.

Men det kjennes ikke ut som om det går fort, og det er først når man begynner å presse bilen at min faktisk finner ut hvor grensene går. Ellers er i alle fall denne biltesterens oppfatning at man famler litt i blinde, bilen er litt død i hverdagslige situasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer