Motor og kjøreegenskaper

Alfa Romeo har aldri vært kjent for å lage kjedelige biler - heller ikke eller tamme og øorkesløse motorer for den saks skyld. Men girkasser, - eller snarere - hvordan man velger utvekslinger, bør de kanskje skoleres i.

Publisert

Alfa Romeo 166 er i utgangspunket ern svært morsom bil. Sjeldent kjører vi så store biler, og koser oss like mye som når vi holder i den skinnkledde rattringen i en Alfa Romeo.

Fortærer svinger

For denne bilen fortærer svinger, og gjør det med glede. Understellet lystrer et hvert vink fra styringen, - og bilen finner ikke på noen sprell uansett hva du måtte finne på av dumheter. Er du for rask inn i svingen, understyrer bilen kontrollert, ja, du kan endog bremse uten at behovet for å fylle ut skademeldingskjema melder seg.

Bilen er kort sagt en kurvekunstner, lett på foten og med en balanse og et grep som bør få frem smilet på den tristeste dag.

Medaljens bakside

Men den skinnende medaljen har en bakside, også i Alfa Romeo 166 2.5 V6. For mellom de lærtrukne setene i vår bil satt det en velgerspak som tilhørte en automatisk girkasse. Og om den heter Sporttronic eller ikke, skuffer den. Ikke fordi man ikke har valgmuligheter, man kan nemlig velge mellom full automat, sportsprogram eller tiptronic. Heller ikke fordi den girer tregt eller nøler når du gir kick-down - men fordi det er en fire-trinns kasse, med alt for høye utvekslinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer