Motor og kjøreegenskaper

En firesylindret rekkemotor med to-liters slagvolum, variable ventiltider, og 147 hester. Multilink hjuloppheng, og automatgir. Komfort og kjøreglede i skjønn forening - eller?

Publisert

Honda er kjent for å lage smidige og turtallsvillige motorer, og to-literen som sitter under panseret på Accord 2.0 ES er sannelig ikke noe unntak. Effekt har den også, men motoren er avhengig av turtall for å yte sitt beste. Maksimalt dreiemoment, 184 Nm, kommer for eksempel ikke før ved 4.800 omdreininger i minuttet, og de 147 hestene står ikke til rådighet før ved 6.000 omdreininger i minuttet.

Variable ventiltider

Tallenes tale er likevel ikke så klar som det kan virke, for Honda har VTEC og VTEC betyr variable ventiltider. Dermed er ikke motoren noen rendyrket turtallsmaskin, men også fleksibel på lave turtall. Det, sammen med automatkassen, sørger for at Accord 2.0 ES har mekanikken som behøves for at bilen skal oppfattes som en komfortabel langtursbil.

Vi reagerer likevel på at automatkassen ikke har mer enn fire trinn, spesielt irriterende er det når man velger å gire manuelt. Det blir liksom et gir for lite å leke seg med.

Gode kjøreegenskaper

Ikke det at Accord 2.0 ES innbyr til å leke, men når du først erter den opp blir den med på notene. Tilbakemeldingene fra understell og styring er bra, og bilen lett å kontrollere. Presser du den ordentlig vil du oppleve at bilen understyrer, men det hele er udramatisk og til dels underholdende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer