Motor og kjøreegenskaper:

Motoren i Rover er meget kultivert. Den inviterer ikke til noen krumspring i det hele tatt. Kjøreegenskapene følger hakk i hel og sier klart i fra om at svinger ikke er bilens sterkeste kort.

Publisert

Motoren i Rover 75 er en 2,0 liters V6 med 150 hestekrefter som Rover har utviklet selv. I utgangspunktet trodde vi at dette ville gi trivelige ytelser, men det gjør det ikke.

Sløv motor

Motoren trekker jevnt og svakt gjennom hele turtallsregisteret. Vi synes bilen er så slapp på lave turtall at den til tider kan være litt trafikkfarlig. Særlig i rundkjøringer som ofte blir gjennomført i tett trafikk og med krav om effektiv og kjapp forsering kan Roveren fortone seg veldig treg. Den eneste måten å lokke frem noe kraft er å legge pedalen hardt i gulvet og vente til turtelleren har kjempet seg et godt stykke opp på skalalen.

Sløv automatkasse

Det er litt urettferdig å gi motoren all skylden for trege ytelser, for automatkassen er i høyeste grad medskyldig. Den girer tregt uansett om du har valgt sport eller økonomiprogram. Bryteren for valg av kjøreprogram har en britisk særegenhet. Velger du sport indikerer en lampe at økonomiprogrammet er valgt og omvendt.

Blandete kjøreegenskaper

Rover 75 er meget retningsstabil og bilen liker best å bli kjørt rett frem. Det er her bilen har sin store styrke. Bilen er meget stabil og byr på få overraskelser. Det er først når svingene kommer fort, og hvis det eventuelt skulle dukke opp noe uforutsett at Rover 75 virkelig avslører sitt sanne jeg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer