Motor og kjøreegenskaper

Holder 75 hestekrefter når det skal fordeles på drøye tusen kilo bil, og hvordan er egentlig Accent på ekte norsk vinterføre?

Publisert

Det skjer mye når turtellernåla tangerer merket for 5.000 omdreininger -- og det høres. For selv om akselerasjonen avtar øker støynivået -- til et vræl av metallisk lidelse.

Likevel er ikke problemet prekært, for den typiske Hyundai Accent-eier er vel ikke de man oftest ser legge igjen gummi på vei ut fra lyskrysset.

Ingen sprinter

Derfor skal vi være forsiktige med å uttale oss for mye om at motoren i Accent er i svakeste laget. For faktum er at motorens ytelser, 75 hester fra 1,3 liter, nok holder for de aller fleste ved vanlig kjøring. Problemene oppstår imidlertid når bilens eier er fast bestemt på å utnytte bilens 490 kilo nyttelast, og i tillegg skal opp enhver bakke han ser. Da blir motorens yteevne i spedeste laget.

Nei, noen racer er Accent ikke, og det er da også lett å lese ut fra tallene. Maksimalt dreiemoment er 113 Nm ved 3.000 omdreininger og -- som nevnt tidligere -- er ytelsen 75 hester. Dermed bruker Accent 12,5 sekunder av din dyrebare tid på å nå 100 kilometer i timen. Toppfarten er oppgitt til å være 169 kilometer i timen.

"Billig" girkasse

Men ytelsen gjør ikke bare at du er sist ut fra krysset, det sørger også for at girspaken blir en nær alliert. For du må belage deg på å bruke den endel dersom du skal få noe fart og fres over kjøringen. Derfor er det synd at girkassen er med på å dra ned inntrykket av Accent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer