Motor og kjøreegenskaper

Tysk punktlighet og presisjon. Sikkerhet i høysetet. Gørrkjedelig og forutsigbart? Njaaah…

Publisert

BMW har de senere årene fått masse pepper, også på disse sidene, under flagget ”BMW er kjedelig” og ”Teknikken dreper kjøregleden”. Og joda, det er ingen tvil om at du neppe blir særlig engasjert av å kjøre selv en såpass velmotorisert bil som BMW 323 Ci under normale forhold.

Og selv på de mest smale og slyngede landeveier kan det virke som om bilen tar over styringen og kontrollen fra deg – hvor tok kjøregleden veien?

Om å flytte grenser

Motoren høres mer ut som en velsmurt symaskin enn som en av verdens beste serieproduserte bilmotorer. ”Kultivert” er et ord som smaker godt på leppene når motoren skal beskrives. Og joda – nettopp slik oppfattes bilen mesteparten av tiden.

Men grensene for hvor elektronikken må melde pass og hvor sjåføren selv må ta aktivt del av ansvaret eksisterer fortsatt. Men den er flyttet noen hakk, og på en vanlig landevei er det – heldigvis – sjelden du oppdager hvor grensen er flyttet.

Men passerer du den grensen i en BMW 323 Ci, vit da at du sitter bak rattet i en av de bilene som er enklest å håndtere, og som tilgir førerfeil i langt større grad enn andre. Om den ikke er av de mest underholdene, så er den blant de aller, aller sikreste å håndtere i krisetilfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.