Motor og kjøreegenskaper

Foreløpig er Zafira kun tilgjengelig med en 1,8-liters motor (115 hk), en motor som passer konseptet godt. Fleksibel er nemlig et dekkende uttrykk, men ikke forvent deg sportslig sprut og fres!

Publisert

Og sammenlignet med Opel-søstre kan man fort stusse – her er store forskjeller med samme motor. En Vectra, som bare er 30 kilo lettere enn Zafira, greier 0 – 100-sprinten på 12 sekunder blank, og har en toppfart på 195 km/t – heller ikke det særlig sportslig.

Men likevel langt bedre enn Zafira, som trenger hele 13,5 sekunder på sprinten. Så kan man forledes til å tro at det bare er utvekslingene som er lengre på Zafira, men den gang ei, toppfarten er skarve 184 km/t. Riktignok av ren akademisk interesse for norske forhold, men likevel gir den en klar indikasjon på at Zafira – på grunn av sitt karosseri og familievennlige tilsnitt ikke har de sportslige kjøreegenskaper vi ofte forbinder med Opel.

Ikke veltepetter

Etter at en mindre konkurrent – Mercedes A-klasse – gikk rundt i en unnamanøvertest og måtte gjennom store endringer før den igjen ble sluppet på markedet, virker det som om mange ønsker å være ”på den sikre siden” ved å stramme opp understellet så mye som mulig.

Opel er intet unntak, og Zafira krenger ekstremt lite ved svingkjøring. Fjæringen virker dessuten rimelig ”stutt” – spesielt i lave hastigheter. Det er også merkbart – men ikke ukomfortabelt – i høyere hastigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer