Motor og kjøreegenskaper

Foreløpig er Zafira kun tilgjengelig med en 1,8-liters motor (115 hk), en motor som passer konseptet godt. Fleksibel er nemlig et dekkende uttrykk, men ikke forvent deg sportslig sprut og fres!

Publisert

Og sammenlignet med Opel-søstre kan man fort stusse – her er store forskjeller med samme motor. En Vectra, som bare er 30 kilo lettere enn Zafira, greier 0 – 100-sprinten på 12 sekunder blank, og har en toppfart på 195 km/t – heller ikke det særlig sportslig.

Men likevel langt bedre enn Zafira, som trenger hele 13,5 sekunder på sprinten. Så kan man forledes til å tro at det bare er utvekslingene som er lengre på Zafira, men den gang ei, toppfarten er skarve 184 km/t. Riktignok av ren akademisk interesse for norske forhold, men likevel gir den en klar indikasjon på at Zafira – på grunn av sitt karosseri og familievennlige tilsnitt ikke har de sportslige kjøreegenskaper vi ofte forbinder med Opel.

Ikke veltepetter

Etter at en mindre konkurrent – Mercedes A-klasse – gikk rundt i en unnamanøvertest og måtte gjennom store endringer før den igjen ble sluppet på markedet, virker det som om mange ønsker å være ”på den sikre siden” ved å stramme opp understellet så mye som mulig.

Opel er intet unntak, og Zafira krenger ekstremt lite ved svingkjøring. Fjæringen virker dessuten rimelig ”stutt” – spesielt i lave hastigheter. Det er også merkbart – men ikke ukomfortabelt – i høyere hastigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.