Motor og kjøreegenskaper

Dersom du skulle begå det stupide trekket å lukke øynene når du kjører S-type, vil du fort gjenkjenne Jaguar-følelsen -- fellestrekkene med XJ er påfallende!

Publisert

Den supereffektive motoren i S-type utvikler hele 238 hk. Dermed blir den en av markedets mest effektive 3-liters V6-motorer, på det norske marked bare overgått av Maserati Quattroporte Evoluzione som utvikler formidable 280 hk.

Og motoren sørger for at Jaguaren er kjapp. 0 - 100 km/t går unna på 8,5 sekunder, og bruker du "Kick-down" ved forbikjøringer kommer du raskt og effektivt forbi saktegående kjøretøyer som traktorer, BMW 528'er og slikt. Med et unntak. Og det er at gearkassen rett som det er må tenke seg om både en og to ganger før den gearer ned, selv om du klasker foten i gulvet som gjaldt det livet.

Lett i enden

Og i likhet med andre Jaguarer vi har kjørt, er også S-typen lett bak når det begynner å gå for fort. Den er konsekvent med å understyre, og det er forsåvdt greit -- da har den rimelig forutsigbare kjøreegenskaper. Men vi synes den slapp litt for tidlig i vår unnamanøvertest.

Men styringen er kjapp og presis, og retter opp de fleste feilene. I tillegg har bilen elektronisk traksjonskontroll, men den er hentet mer eller mindre rett fra Ford, og vi oppfatter den som for treg. I høyere hastigheter slår den sjelden eller aldri inn før sjåføren selv har begynt å korrigere feilen som har oppstått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.