Motor og kjøreegenskaper

Blårøyken etter pangstarten med Toledo kommer ikke fra dieselmotoren, men fra dekkene. VW-dieselen på 110 hk er sterk nok til å slite bildekk på flatmark!

Publisert

Under våre tester på lukket bane var det ikke noe problem å svi litt gummi under akselerasjon! 110 hk og 235 Nm på en bil som bare veier 1.170 kg er mer enn nok. Særlig akselerasjonen i fart imponerer. Samme dag hadde vi en BMW 728 på testbanen, og den hadde problemer med å stikke fra Toledoen når vi startet akselerasjonsprøver i fart!

Så lenge turtallet blir holdt på rett over 1.500 o/min trår turboen i kraft umiddelbart, og et massivt press i ryggen forteller deg at det er solide krefter på gang.

GTi-humør, men...

Og det er imponerende å legge ut på langtur med Toledoen. 5. gearet rekker til det meste, og du kan kjøre både friskt og sportslig eller sedat avkoblet med den råsterke dieselen.

Skjønt sportslig. I likheten med flere andre biler fra VW-konsernet, er vi ikke fornøyd med styringen på Toledo. Den er for lett, og formidler for lite kontakt med veien inntil det nesten er for sent. Den er presis nok, det er ikke det, men vi savner en kontakt med veien som det ikke skulle være noe problem å få til.

Logrende lykkelig

Det var derfor med en viss spenning vi sendte Toledoen gjennom elgtest og stabilitetsprøver på vår testbane. Og våre inntrykk stemte fortsatt. Det er fullt mulig å holde god fart gjennom unnamanøvre, men du kjenner i liten grad hva bilen foretar seg. Og begynner bilen å svinge for mye, slipper den helst bak når du ikke gir gass, gir du gass blokkeres forhjulene som styrer, og du kan oppleve tildels kratige understyringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer