Motor og kjøreegenskaper

Under panseret i Audi A4 1.8T Quattro sitter en av verdens aller beste 1,8 liters motorer. Den greier kunststykket å forandre seg fra en myk komfortmaskin til å bli en kompromissløs sportsmotor.

Publisert

Vi har allerede nevnt at A4 1.8T Quattro aksellererer fra 0 - 100 kilometer i timen på 8,4 sekunder - og hemmeligheten er T`en som står plassert bak 1,8. Denne ene, og tilsynelatende uvesentlige, bokstaven har nemlig en svært så vesentlig effekt på både hestekrefter og dreiemoment.

T betyr turbo

For T betyr turbo, og turbo betyr hester, 150 for å være helt nøyaktig. Men det er hvordan denne motoren leverer kreftene som imponerer, for fra 1.750 og til 4.600 omdreininger er dreiemomentkurven flat som den berømte pannekaka. Det betyr at 210 Nm står klar til å gi bilen et skyv uansett hvilket gear du har inne.

Komfort eller sport - ditt valg

Bak rattet har det flere fordeler. For det første slipper du å vispe rundt etter riktig gear bare det kommer en liten kneik, og for det andre har motoren en respons som kan få enhver til å smile. Dermed er Audi A4 1.8T Quattro både komfortabel familiebil og gateracer. For bestemmer du deg for å vispe litt med spaken mellom forsetene, glemme at oljen er en begrenset ressurs og la turboen få spinne fritt blir slettene korte og smilene brede - uansett underlag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer