Motor og kjøreegenskaper

I fohold til utgående modell av Sonata, har Hyundai foretatt omfattende endringer av forhjulsopphenget, og motor/gearkasse har fått en renovering. Resultatet faller i smak.

Publisert

Men la det være sagt med en gang; Sonata er ikke en bil for dem som har en aktiv kjørestil, og som legger vekt på sportslige kjøreegenskaper.

Men selv om bilen er satt opp med tanke på maksimal komfort, er det heller ikke mye åutsette på dens kjøreegenskaper. I pressede situasjoner kan bilen imidlertid begynne å oppføre seg litt merkelig; normalt vil den understyre, men i en unnamanøver melder den såkalte "lasteveksel-effekten" seg for full tyngde.

Det skyldes den myke fjæringen/dempingen. I en unnamanøver (for eksempel en rask venstre/høyre -kombinasjon), vil bilen først understyre svakt når du går inn i venstresvingen (dersom farten er høy nokeller svingen er krapp nok). Når du så svinger raskt mot høyre igjen, vil bilen overstyre/sladde.

...men forutsigbar

Årsaken er at bilens understell blir for "tregt" når vekten skal flyttes fra å ha størst belastning på høyre fremdekk i venstresvingen til å ha størst belastning på venstre fremdekk i høyresvingen. I tillegg blir vektbelastningen såvidt stor at servostyringen har problemer med å henge med, slik at bilen blir litt tung å ratte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer