Motor og kjøreegenskaper

Med unntak av Citroën Xsara VTS, er Xantia Activa Turbo CT den mest sportslige bilen på Citroëns modellprogram i Norge.

Publisert

Et effektuttak på 150 hk fra en toliters turbomotor kvalifiserer ikke til betegnelsen “imponerende”. For å nevne et par eksempler i samme prisklasse (rundt 320.000 kroner), har Nissan Primera GT samme effektuttak fra en toliter uten turbo, mens Audi A4 får ut 150 eller 180 hk fra en 1,8-liter med turbo. Saab 9-3 har også en toliters turbomotor på 150 hk, men dette er den svakest trimmede av Saab’s turbomotorer.

Likevel stiller Citroën Xantia Activa Turbo CT i en særklasse sammenlignet med disse bilene – på grunn av dreiemomentet. Det er på topp fra 2.500 – 3.200 o/min, og er på imponerende 235 Nm. Det sørger for at Xantia’en har en fleksibilitet utenom det vanlige, og at bilen nær sagt alltid har krefter til legge inn en spurt.

Men bruker du turbomotoren aktivt, må du regne med at bonuspoengene fra oljeselskapene triller fort inn på konto, da får bilen nemlig et forbruk som ikke fortjener rosende karakteristikker. Vi har ikke et 100 prosent sikkert testforbruk fra vår uke med Xantia Activa, men det lå på temmelig nøyaktig en liter pr. mil, og bekreftes av tallene for kombinert forbruk etter den nye EU-normen (0,99 l/mil) – et forbrukstall som er tildels betydelig høyere enn for konurrentene vi sammenlignet med tidligere i teksten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer