Motor og kjøreegenskaper

Det er den sportslige kjørestilen som dominerer når de to duellantene legger på vei. Samtidig er de lettkjørte, men skal du ha en bensingjerrig bil, er ikke disse to de beste alternativene!

Publisert

Bilens personlighet -- i den grad man kna snakke om at en gjenstand har personlighet -- gjenspeiles i første rekke gjennom dens kjøreegenskaper. Og våre duellanter har svært forskjellig karakter på veien.

Likevel -- de aller fleste vil oppfatte begge to som lettkjørte, takket være presis styring og god oversikt.

Lettest på rattet er Golfen, uten at det er positivt i enhver sammenheng. For Focusen virker tyngre og mer stabil når du kommer utenfor bykjernen. Fordens gearkasse er dessuten noe av det beste vi noensinne har opplevd i en kompaktklassebil -- tung, men svært presis og lettsjaltet. Golfens gear er adskillig lettere, men presisjonsnivået er ikke det samme.

Sportslig på vei

Vi fikk anledning til å tete de to bilene på ekstremt glatt føre, og fordelen er at vi da kan lære bilene svært godt å kjenne uten å risikere liv og lemmer. Hva skjer når du går av gassen i en sving? Begynner bilen å understyre eller slipper den med baken? Hvor lett er det å kjenne?

Og under disse forholdene var vi ikke i tvil om hvilken bil vi foretrakk av de to.

Golfen har en lett og presis styring, men tilbakemeldingene fra rattet er ikke de beste. Bilen har dessuten en tendens til å slippe med baken, spesielt på sporete vei. På jevnere underlag kommer derimot understyringen snarere enn sladden. Men -- på det ekstreme føret vi opplvede, oppførte bilen seg nokså "nervøst". Under vanlige forhold og på tørr asfalt vil dette ikke registreres -- med mindre du kommer opp i ekstreme situasjoner med unnamanøvre og panikkbremsing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer