Motor og kjøreegenskaper

Med lange tradisjoner på turbomotorer, har Saab fått kontroll over turbinens krefter, og de leveres på en ypperlig måte. Men høytrykk er og blir høytrykk!

Publisert

De tørre fakta taler sitt tydelige språk; Saab 9-3 HT rår over 200 hk, og dreiemomentet når sine maksimale 283 Newtonmeter allerede ved 2.300 omdreininger og toppfarten er 235 km/t. Med slike superkrefter kan Saab'en akselerere fra 0 - 100 km/t på rett over 7 sekunder, mer imponerende er bilens evne til å akselerere i fart; forbikjøringer er over før de knapt har begynt!

I tillegg sørger dreiemomentet for at bilen er ekstremt fleksibel, skal du på langtur er det bare å finne 5. gearet og tusle avgårde under nær sagt hvilke betingelser som helst. Dermed kan du nyte godt av begge ytterpunktene gjennom å enten ha en så avslappet kjørestil som mulig, eller så sportslig som forholdene og fartsgrensene tillater.

Svingende begrensninger

En ting er hvordan forholdene begrenser bilens sportslige evner, en annen ting er hvor store begrensninger bilen selv har innebygget. Og da er vi tilbake til to forhold som er avgjørende. For det første merkes det nå meed all mulig tydelighet at bilens understell begynner å bli utdatert (9-3 er basert på forrige generasjons Vectra-understell), en annen ting er motorens ekstreme ytelser og turbotrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer