Motor og kjøreegenskaper

Du har ikke fått øresus. Det er turboen som hviner nærmest konstant fra bak ryggen din. Men blir det nødvendigvis ekspressfart av det?

Publisert

Smart har ikke motoren under panseret som andre biler oftest har. I mikrobilen sitter den under et teppe i bagasjerommet.

Lite slagvolum

Det er ingen stor motor som åpenbarer seg når vi løfter på teppet i bagasjerommet. Smart har et slagvolum på 599 kubikkcentimeter, og i vår testbil var den utstyrt med 55 hestekrefter. Grunnmodellen, Smart Pure, har kun 45 hestekrefter. Du kan også få Smart i opptrimmet versjon, med flere hester – men da avkortes fabrikkgarantien på motoren fra tre til ett år.

Støy

Motorblokka i bagasjerommet består av tre sylindere i rekke. Den har også turbolader, som vi antydet innledningsvis, og ladeluftkjøler. Det er ikke vanskelig å høre når turboen jobber – og det er stort sett hele tiden. Selv om det ligger støyisolasjon rundt motoren i bagasjerommet, er det en god del støy i kupeen. Det er også en del støy fra dekk, og en del støy som kommer utenfra – men noe av denne støyen utenfra skyldes nok at vi kjørte en kabriolet.

Softip

Smart Pulse, som var vår testbil, var utstyrt med den halvautomatiske girkassen Softip. Som på en automatkasse har du ingen clutchpedal, men du må likevel gire ved egen håndkraft. Dette gjør du ved å vippe girspaken fremover eller bakover, alt ettersom du ønsker å gire opp eller ned. Girkassen har seks trinn, og i instrumentpanelet bak rattet kan du se hvilket gir du har inne til enhver tid. Smart er også så vidt lur at den sier i fra når den vil at du skal gire opp eller ned, ved hjelp av piler som peker oppover eller nedover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer