Motor og kjøreegenskaper

Plass og komfort er kanskje ikke kriteriene som blir tungen på vektskålen i ditt valg av GTi-bil? Tenkte meg det, la oss se hvem av bilene som virkelig skiller klinten fra hveten...

Publisert

Vi er på ville veier, bokstavelig talt. For blant Norges mange furutrær slynger det seg veier selv kartmakerne har vansker med å få oversikt over. Veier hvor tre GTi-biler i kortesje utgjør dagens trafikkgrunnlag, og hvor asfaltkvaliteten er bra og svingene kommer tettere enn hagl.

Og akkurat her, på disse veiene skilte vi klinten fra hveten.

Sminken holder ikke hva den lover

Dessverre tok det ikke lang tid å finne ut av hvilken av bilene som ikke holdt mål. Og det var bilen som var dresset mest opp som tapte størst. For det hjelper lite med røde bremsekalipere, grill i bikubemønster og dype spoilere når motoren ikke greier å yte mer enn 125 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 152 Nm ved 3.300 omdreininger i minuttet. Spørsmålet etter utallige svinger bak rattet i Polo GTi er om Volkswagen har blandet navn, for spør du oss kunne bilen heller hett Polo GLi - da hadde du også sluppet høyere forsikringspremie.

Sammenliknet med de to andre av testbilene holder rett og slett ikke Polo GTi mål, den har for dårlig motor og for dårlige kjøreegenskaper. Ikke det at de er skumle, for bilen understyrer i hurtige kurver og den er forutsigbar som en sekundviser. Men den er kjedelig, og gir for lite kjøreglede til GTi å være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer