Motor og kjøreegnskaper

Fra å være liten og sportslig har BMW 3-serie utviklet seg til å mer komfortabel. Har Lexus IS 200 blitt det 3’eren engang var?

Publisert

Det er liten tvil om hvilken bil som har stått som modell for Lexus IS 200. Formelen med bakhjulsdrift, sekssylindret rekkemotor og en haug med kjøreglede stammer fra selve målestokken i klassen - BMW 3-serie. Og det er ikke tvil om at blåkopien fungerer.

Kjøreglede

For ute på den svingete landevei leverer IS 200 så absolutt varene. Styringen formidler med stor presisjon hva som er tilgjengelig av grep, gearkassen er lettsjaltet, presis og herlig tett - og den seksylindrede motoren våkner virkelig til liv når turtelleren spretter over 4.000 snurringer i minuttet.

Når kjøreegenskapene også er med på leken sier det seg selv at IS 200 gir underholdning og kjøreglede som gir seg utslag i lutter glede

En tillitssak, men ikke misbruk den..

En av Lexusens gode, men også litt skumle, sider er at den inngir en enorm tillit. På grunn av den presise styringen, tilbakemeldingene fra styringen og understellet - og ikke minst den tilsynelatende uttømmelige kilden med grep - er det lett å kjøre på grensene med IS 200.

Likevel er det grunn til å utvise en viss forsiktighet, ikke bare fordi det finnes andre bilister på veien, men også fordi Lexusen har en tendens til å begynne å overstyre når grensen nås. Dit bør man imidlertid aldri komme, i og med at bilen gir klare tilbakemeldinger om at du når begynner å bevege deg ut på dypt vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer