0-100 km/t er en svak øvelse for Freelander, men imponerende dreiemoment gjør at forbikjøringer i fjerdegir er uproblematisk. Det oppleves som det til enhver tid er nok kraft tilgjengelig, og motorkarakteren gjør at man ikke trenger å skifte gir kontinuerlig.
Viktigste først
Vi skal komme tilbake til motor og kjøreegenskaper, men først skal vi se litt nærmere på evnene utenfor veien. Freelander har spesielt god bakkeklaring, og overhengene foran og bak er godt tilpasset terrengkjøring. Den tåler for eksempel å vade i inntil en halv meter dypt vann. Freelander er den tredje bilen hos Land Rover som får Terrain Response, en vribryter ved girspaken som gir mulighet til å tilpasse motorkarakteristikk, firehjulsdrift og for automatgirversjoner også girskift etter forholdene. Den litt forenklede versjonen i Freelander har fire innstillinger: - normal kjøring, grus/snø, ulendt og til slutt sand.
Systemet virker inn på innstillingene for antispinn, motorstyring, firehjulsdrift og antiskrenssystemet. For eksempel kan hjulspinn være en fordel i sand, men gjør det vanskelig i steinete terreng, og det kan være forhold der det kan være viktig å porsjonere ut kreftene mens det for eksempel i dyp sand sjeldent er annet å gjøre enn å pøse på med det man har. Innstillingene velger du ved hjelp av et lite innstillingsratt ved girspaken, og systemet virker overraskende bra med relativt tydelige forskjeller.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger