Motor og kjøregenskaper

En 1,6-liter er satt til samme jobben som 2-literen hadde i 406, den klarer seg utmerket.

Publisert
Sist oppdatert

For de fleste vil 1,6-literen være det mest fornuftige alternativet, 2-literen med 136 hestekrefter koster 50.000 kroner ekstra. For de som har levd med den gamle 2-literen på 90 hestekrefter, vil faktisk 1,6-literen oppleves som både sprekere og sterkere. Med 0,4-liter forskjell i slagvolum sier det en hel del om utviklingen på dieselmotorer.

109 hestekrefter

Ved 4.000 o/min leverer motoren 109 hestekrefter. Det er mulig å tyne den opp til 4.500 o/min, men da bør man gi seg. Positivt er det at motoren puster relativt lett også på høye turtall, og akkurat dette skiller denne motoren fra flere av konkurrentene.

Også når det kommer til dreiemoment knuser 1,6-literen den gamle 2-literens litt forsiktige 205 Nm. Ved 1.750 o/min serverer den nye motoren 240 Nm, og ved hjelp av en økt ladetrykk kan den levere 260 Nm ved fullt gasspådrag. Tilgangen på ekstra dreiemoment hjelper godt, særlig i forbikjøringssituasjoner.

God spredning

Vi liker denne motoren godt, og det er bra fordi den dukker opp i svært mange biler. Volvo, Mazda, Ford, Peugeot og Citroen deler alle denne kraftkilden i forskjellige biler, og motoren er resultatet av et samarbeid mellom PSA-gruppen og Ford. Også den nye toliters dieselen på 136 hestekrefter stammer fra dette samarbeidet, også det en fin motor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer