Motor og kjøregenskaper

Nest største motor innebærer ikke at Polo med 75 hestekrefter er særlig sprek, men den tåler last bedre enn lillebroren.

Publisert
Sist oppdatert

En annen fordel som kan være med på å forsvare prisforskjellen er den litt snillere lyden i 75-hesteren.

Som de andre

1,4-literen som sitter i Polo skiller seg lite fra de andre 1,4-liters motorene i småbilklassen. Den yter 75 hestekrefter ved 5.000 o/min, og har et dreiemoment på 126 Newtonmeter (Nm) ved 3.800 o/min. Dette er nok til at den er 2 sekunder raskere enn sin tresylindrede lillebror fra 0-100 km/t. Øvelsen gjøres unna på 12,9 sekunder.

Holder langt

Skal du bare kjøre i byen, og sjelden har med passasjerer eller last, vil forskjellen mellom de to motorene oppleves som liten. Den lille motoren kan til og med oppleves som litt mer fleksibel enn storebroren fordi maksimalt dreiemoment dukker opp på lavere turtall.

Skal du av og til legge ut på langtur er forskjellene større. Både toppeffekt og høyere dreiemoment gir både bedre flyt i kjøringen og øker toleransen for ekstra vekt i form av passasjerer og bagasje.

Det andre prisargumentet

Forbruk skiller også mellom disse to motorene. Minstemann er mest gjerrig. Forbruket er oppgitt til 0,59 l/mil ved blandet kjøring. 75-hesteren har et oppgitt forbruk på 0,64 l/mil. Vår erfaring er imidlertid at det en lett blir hardere på gassen med små motorer, og den lille forskjellen i praksis vil bli spist opp av en litt annen kjørestil med den minste motoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer