Motor og kjøregenskaper

Store motorer er gøy, men akk så dyrt. De som nøyer seg med mindre motorer slipper derfor langt billigere unna.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Hyundai Coupe er tilgjengelig med tre ulike motorer. Den største er en V6-motor med hele 2,7 liter slagvolum. Denne yter 167 hestekrefter og trekker bilen fra 0 til 100 i løpet av respektable 8,2 sekunder. Problemet er at denne motoren straffes svært hardt av det norske avgiftssystemet. Hyundai Coupe 2.7 V6 koster derfor 390.000 kroner.

Må spesialbestilles

Lillebror, som har en 2-liter under panseret, koster langt mindre, 284.000 kroner. Denne må imidlertid spesialbestilles. Den norske importøren har nemlig bestemt seg for å ikke ta inn dette motoralternativet til Norge.

Vi valgte å teste minste motoralternativ, en 1,6-liter som yter 105 hestekrefter. Med en så liten motor under panseret vil selvsagt det store skyvet utebli. Fordelen er at Coupe med denne motoren koster snaue 230.000 kroner.

Tørst

Vi målte et blandet forbruk på 1,14 liter per mil ved aktiv blandet kjøring. Dette er altfor mye for en så liten bil. Hadde det ikke vært for at motoren er så tørst, ville vi gitt den et bedre skussmål. Kraftkilden arbeider rent fra 1.200 o/min og leverer merkbar akselerasjon fra 1.500 o/min. Men best trives den mellom 3.500 og 5.500 o/min. I dette turtallsområdet er gassresponsen relativt kvikk. Når man passerer 5.500 o/min blir det mer bråk enn effekt og det er derfor ikke noe poeng å plage motoren ved å dra den opp til rødmerkingen ved 6.500 o/min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer