Motor og kjøregenskaper

Grei på landevei, fantastisk i terrenget – og den nye 270 CDI-motoren gjør en god jobb i Geländewagen som veier 2,4 tonn.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen, eller rettere sagt lastebilen, blir ingen rakett selv om Mercedes-Benz har plassert en moderne 2,7-liters dieselmotor med høyt dreiemoment under panseret.

Lyver litt

0-100 km/t på 13,7 sekunder høres kanskje litt tregt ut. Det er det i og for seg også, men G 270 CDI oppleves ikke så treg som tallene skulle tilsi. Dreiemoment gjør sitt til at akselerasjonen er akseptabel hvis det er litt sig i bilen, for eksempel går forbikjøringer greit i vanlige norske hastigheter.

Vi lastet ikke opp bilen til totalvekt, ei heller prøvde vi å trekke 3,5 tonn etter bilen. Det ville nok medføre at orkegrensen til 270 CDI-motoren ble passert, derfor er det godt å vite at Geländewagen også er tilgjengelig med en V8-diesel som lyder navnet 400 CDI. Da får du 250 hestekrefter og 560 newtonmeter til rådighet.

Rekkefemmer

270 CDI-motoren er en rekkefemmer, og i G 270 CDI er effekten 156 hestekrefter ved 3.800 o/min, og et imponerende dreiemoment på 400 Newtonmeter (Nm) ved 1.800 o/min. Vi målte forbruket til 1,18 l/mil, oppgitte tall er 1,09 l/mil. Såpass må du regne med for en så tung bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer