Motor og sjøegenskaper

Skroget til Coater 800 er i høyeste grad en av båtens store fordeler. Fartsegenskapene er gode og i tillegg føles båten svært stabil og trygg. Ulempen er vekten på motoren som tilfører båten noen ulemper som du kunne greid deg uten.

Publisert

Vår testbåt var utstyrt med en gigantisk dieselmotor fra MerCruiser. Denne motoren yter 270 hestekrefter og har et dreiemoment på neste 800 newtonmeter ved 2.200 omdreininger i minuttet. I motsetning til konkurrerende seksere, merker du at denne motoren har masse dreiemoment helt fra bunn. Du merker selvfølgelig at turboen begynner å jobbe ved 2.200 o/min, men det skyver godt på lave turtall også. Det kan du takke åtte sylindere og 7,3 liters sylindervolum for.

Mye vekt

Denne motoren veier mye og er i tyngste laget for en Coaster 800. Vekten strekker seg til cirka 750 kilo og dette er 250 kilo mer enn en 270 hesters motor fra Yanmar. Båten ligger litt dypt i vannet og ved sakte fart pendler den litt frem og tilbake. Det er for eksempel vanskelig å kjøre gjennom trange kanaler og lignende. Det blir mye ratting for å holde stø kurs.

Akselerasjon

Den tunge motoren gjør at baugen reiser seg før du er i plan, men når du først er oppe er det bare å nyte skyvet. Og når turboen slår inn blir det virkelig fart i sakene. Farten øker forholdsvis lett, og det stopper ikke før det lekre Faria instrumentet viser 45 knop. Da viser GPS'en 41,5 knop, og det er jo ikke så galt. Skroget var betydelig inngrodd etter en sesong i vannet og det skrubbet nok en del ekstra under vår testing. Båten planer godt helt ned til cirka 2.000 omdreininger, men ideelt turtall er nok rundt 2.500. Da er farten nesten 30 knop og motoren går både lett og økonomisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer