Motor og sjøegenskaper

Paret 635 WA og 225 hk Mercury Optimax byr på sjødyktighet, så vel som fart. Spørsmålet er om du trenger en så kraftig motor.

En journalist påpekte tidligere i år hvor ubehagelig det var å kjøre 635 WA med fullt turtall i hekken.

Pest, kolera eller snue?

Og han har så rett. Men hvilket skrog på rundt 20 fot ivaretar mannskapets komfort i over 45 knop gjennom bølgene? Intet. Heller ikke 635 WA.

Ofte blir valget av skrog valget mellom pest eller kolera med tanke på komfort i høye bølger og høy fart. Likevel - skroget til Askeladden gjør så godt det kan i tverr sjø. Og det kan mye. For selv om du ikke sitter som i din egen stue skjærer 635 bølgene på en måte som gjør at liv og helse bevares på en tilfredsstillende måte. Dette er mer enn vi kan si om mange av Askeladdens konkurrenter. Dermed føles hard kjøring i bølger verken som pest eller kolera, snarere som en lett snue – slettes ikke behagelig, men i høyeste grad til å leve med.

Imponerende sjødyktighet

Vi sluttet aldri å la oss imponere over sjødyktigheten til 635 WA. Den gikk mykt når bølgene kom forfra, den krenget minimalt i sidesjø, og gikk udramatisk godt i medsjø. Også ekstremmanøvrer og provokasjoner taklet båten bra. Sett bort fra at Askeladden har konstruert et svært sjødyktig skrog, skyldes trolig opplevelsen av nærmest perfekte sjøegenskaper vekten. For 635 WA er 150 kg tyngre enn tvillingbroren 635 Freestyle. Og de ekstra kiloene sitter i all hovedsak forut. Stjeler vekten noen knop, gir den generøst tilbake tyvegodset i form av eksemplarisk adferd i sjøen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer