Motor og sjøegenskaper

Et skrog på drøye 20 fot er intet digert skrog, la så mye være sagt. Og sjødyktigheten synker oftest proporsjonalt med størrelsen. Likevel lar man seg fra tid til annen imponere av hvor godt en liten båt i stor fart klarer å hamle opp med trassige bølger. Nidelv 610 Sport er en slik båt.

Skroget til Nidelv 610 Sport er kort og godt til å stole på. Time etter time, bølge etter bølge – vi ble stadig mer imponert. Trygghetsfølelsen grenset opp mot positiv kjedsommelighet. Og komforten? Ja, den var der hele tiden. Selv om GPSen viste over 30 knop i tunge Skagerrakdønninger.

Dieselmotor – pro et contra

Først noen ord om motoren. Vår testbåt var utstyrt med hekkaggregat AD31P fra Volvo Penta. Noen tekniske spesifikasjoner for de uinnvidde: Motoren er en turbomatet rekkefirer på 2,4 liter som serverer 139 hk til propellen.

Toppfarten på snaue 33 knop passet godt til skroget. Godt passet også vekten – vektfordelingen mellom motor og mannskap var harmonisk og riktig. Hva dieselmotoren kan briske seg mest av, er likevel måten den behandler lommeboken din på: En hel dag cruisende rundt på fjorden gjorde oss ikke mer enn 260 kroner fattigere, et tap de fleste som har råd til en slik båt sannsynligvis klarer å bære.

Er det i det hele tatt noen grunn til å vurdere noe annet motoralternativ?

Ja, det er det. Av to grunner: For det første er båten nesten 100.000 kroner dyrere i innkjøp med dieselmotor enn med tilsvarende bensinmotor. Du skal tilbringe noen timer i skjærgården før denne engangsinvesteringen er dekket inn i form av reduserte drivstoffutgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer