Motor og sjøegenskaper

Over vannspeilet henger 50 sprelske hester, men hekken ligger ikke nevneverdig lavt i vannet. Heldigvis.

Publisert

Vi har opplevd det alt for ofte, og vi fryktet at vi skulle oppleve det igjen. For følelsen av en overmotorisert, og ikke minst et medfølgende tungt akterspeil, er ikke drømmen. Slett ikke.

Og det var absolutt grunn til bekymring med Coaster 480 også. For på akterspeilet hang det en firetakters Yamaha motor med 50 hester og 104 kilo som bare vil en vei - ned.

Blandet følelse

Derfor satte vi oss på aktertoften med en blandet følelse; og da kom den første overraskelsen. Motoren. Stillegående til det knapt hørbare. Ja, vi måtte faktisk se på turtelleren for å konstantere at stemplene sørget for at veivakselen snurret. Vel ute fra havneområdet, og med en god og varm Yamaha i hekken, ga vi gass - hekken sank som en stein og baugen rettet seg snurt mot himmelen. Men så, nesten før vi hadde rukket å tenke tanken "IKKE IGJEN", gikk skroget opp i plan og la seg paddeflatt i en opprørt Oslo-fjord.

At båten dermed begynte å hoppe og danse, er mer kapteinens skyld enn båtens...

Saltvannet fosser

Og da er vi ved hovedpunktet, og kanskje det som gjør at vi liker Coaster 480 så godt som vi gjør, den er morsom, den er villig og den går fort. Med to i båten målte vi den til rett under 30 knop med GPS - og dersom du er alene, gjør den glatt over tretti. Og vi garanterer, du får ingen dansepartner så villig som Coaster 480. Den hopper og spretter, er lettmanøvrerbar, gir bra med tilbakemeldinger og gir rett og slett en masse kjøreglede. Det lave fribordet gjør naturligvis også sitt, for fartsfølelsen er spesiell når saltvannet fosser rundt ørene på deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer