Motor og sjøegenskaper

Å bevege seg på sjøen i over 50 knop er gøy, men ikke alltid like behagelig. For skal komforten ivaretas i slike hastigheter kreves en båt som er mann for sitt skrog.

Hekken var utstyrt med et aggregat fra MerCruiser, en temmelig politisk ukorrekt konstruksjon med sans for bensin i store kvanta, som skulle yte 210 hk. Det virket fra første stund som motoren var et lykkelig valg med tanke på sjøegenskapene: Vektfordelingen virket harmonisk, støyen var beskjeden og de seks sylinderne under motorlokket dro oss opp i plan i løpet av et drøyt sekund.

50-knop

Båt/motor konfigurasjonen skulle klare 50 knop. Ble det sagt. Under et kjapp prøvetur pekte den selvsamme produsenten stolt på båtens speedometer. Jo da, pilen presset seg godt forbi 50-streken. Allikevel var jeg ikke helt overbevist. Av erfaring vet jeg at maritime speedometre gjerne legger på noen ekstra knop for kjente. Derfor ble GPS-mottakeren funnet frem så fort båten var i mine egne hender. Spent presset jeg gasspaken til bunns. 48, 7 knop! Uten problemer. Etter intens jobbing med trimmen var jeg tilbøyelig til å gi opp, men et sekund og ørlite mer trim senere skjedde det – 50,2 knop. Prøven var bestått.

Komfort og full fart

Merkelig nok, jeg trivdes med gasspaken i bunn. Det er ikke ofte jeg gjør det om bord på en 21-foter utstyrt med en motor på over 200 hestekrefter. Årsaken til trivselen var av sammensatt karakter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer