Motor og sjøegenskaper

En 20 fots båt med et aggregat som yter 220 hestekrefter i hekken. Mye motor på liten båt. DinSide testet den råsterke dvergen både i speilblankt farvann og i rom sjø med sinte bølger.

En hastighet på nærmere 50 knop er voksent. Særlig når du sitter i et skrog som ikke kan skilte med mer enn 20 fot. Båten skal være sjødyktig, meget sjødyktig for at dette skal føles behagelig.

Nyrebelte

Full gass og trimmen maksimalt ute. Visst er det gøy. For de fartsglade av oss. Så lenge sjøen holder seg i ro. En tidlig formiddag i Oslofjorden strekker havskorpen seg som et blankt speil mot horisonten. Solen steker og hvitt skum står som en fontene ut fra hekken. Skroget skjærer gjennom vannflaten som en kniv - og du føler deg som en av havets guder med overflod av krefter.

Et par voldsomme manøvrer: Skroget legger seg fint over, akkurat nok til at det ikke føles ubehagelig, og sitter som klistret i vannet. Visst er det gøy. Helt til tanken er tom etter to timer. To timer til en pris på nærmere 1.000 kroner per stykk.Det blikkstille havet er heller unntaket enn regelen. I hvertfall langs den værbitte norskekysten. Med Skagerrak kom dønningene. Og vinden. Her får vi bekreftet våre bange forutanelser. Capri 2052 får ikke utnyttet en brøkdel av sitt motorpotensial. Selv med trimmen helt inne og snaue 30 knops fart hoppet og danset båten rundt i den opp-piskede sjøen. Det var aldri fare for liv eller helse, men komforten forsvant som dugg for solen. Hoppende rundt fra bølge til bølge i full galopp bør nyrebelte være en naturlig del av antrekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer