Motor og sjøegenskaper

Buster XXL er registrert for å tåle en motor på 115 hestekrefter. Vi testet den med en 100 hesters firetaktsmotor fra Yamaha.

Vi nærmet oss 6.000 omdreininger på turtelleren og fartsmåleren presset seg så vidt over 35 knop.

Rask og støysvak

De 6.000 omdreiningene til tross, vi trengte ikke å heve stemmen nevneverdig for å kommunisere. Motoren var ekstremt støysvak.

Lenger ut i fjorden vokste bølgene seg stadig høyere. Vi slapp ikke gassen. Selv i høy sjø viste det seg at Buster XXL utmerket kunne kjøres med maksimal fart. Det eneste vi kan peke på er at skroget slo litt i møtet med bølgene, noe som til tider føltes ubehagelig.

100 hk nok?

Båten var kompakt. Motoren malte akterut og vi hørte måkene skrike i sin hvileløse dans på himmelen. Men ingen skrangling fra verken skroget eller detaljer i innredningen. Det virket som om det var vi, og ikke båten, som satte begrensningene.

Fart er noe man venner seg til. Etter hvert som timene passerte i 35 knops hastighet begynte vi å spekulere på om båten kanskje kan tåle større motor enn vår 100 hesters Yamaha. Ja, kanskje også større enn de tillatte 115 hestekreftene?

Buster XXL tåler sikkert en større motor så lenge kursen er stø. Men under en del ekstreme manøvrer virker båten nervøs. Brå kursendringer med maksimal trim og gass gir enkelte ganger uforutsigbare reaksjoner. Derfor er vår konklusjon at 100 hk er tilstrekkelig effekt for denne båten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer