Motor og sjøegenskaper

Motoralternativene til Skibsplast 555 HT spenner seg fra 70 til 115 hestekrefter. Prototypen hadde en Suzuki firetaktsmotor som ytet 70 hester på hekken, en motor som har høstet applaus fra mang en journalist tidligere.

70 hestekrefter. Kanskje ikke imponerende stor motor for en 18 foter. Allikevel ble jeg raskt glad i påhengeren fra Japan. Den våknet rolig til liv på først forsøk, og fortsatte å male med rolig røst, uansett hvor hardt den jobbet.

Full gass

Hvor avbalansert du enn er; det er alltid knyttet en viss spenning til toppfarten. Etter å ha passert noen lumske skjær innerst i fjorden, åpnet havet seg. Bølgene var ikke mye å skrive hjem om, derfor presset vi gasspaken til bunns. Etter å ha trimmet motoren helt ut, tittet vi spent på GPS-måleren: I overkant av 30 knop.

Nyforelsket par

Det tok ikke mange minuttene før vi skjønte at firetakteren fra Suzuki og Skibsplast 555 HT var et velfungerende par. De to nyforelskede gjorde begge en imponerende jobb: Støynivået lå på behaglige 82 på desibelskalaen, og skroget til 555 HT lå som klistret til de små bølgene, harmonisk og mykt.

Under testperioden fikk både skroget og motoren større utfordringer å bryne seg på. Dønninger fra Nordsjøen og oppisket farvann innenskjærs. I det store og hele klarte paret seg bra, svært bra. Så lenge vi tilpasset farten og trimmen etter forholdene, hadde V-skroget en myk og komfortabel gange. Og selv under ekstreme manøvre var det aldri fare for liv eller helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer