Motor og ytelser

Motoren i den nye Audien går inn i historien som en virkelig revolusjon. Den er like kompakt som en V8 og ytelsen overgår det som hittil har vært tilgjengelig i luksussedaner.

Publisert

Vi begynner med noe av det viktigste. Ytelsen er 420 hester ved 6.000 omdreininger i minuttet og dreiemomentet er 550 Nm ved 4.250 omdreininger. Det som er vesentlig i denne sammenhengen er at 90 prosent av dreiemomentet er tilgjengelig fra 2.500 omdreininger og oppover.

Brutal akselerasjon

Ifølge Audi går 0-100 km/t unna på 5,8 sekunder og den bruker ikke mer enn 38 sekunder for å nå hastighetssperra på 250 kilometer i timen. Dette er målt med en femtrinns tiptronic girkasse som blir standard på A8 L 6.0. Motoren har totalt 48 ventiler, fire per sylinder, og to overliggende kamaksler per sylinderbank.

Dette er i tillegg den eneste bilen i dette segmentet med permanent firehjulsdrift, og det gjør det enkelt og greit å omforme hestekrefter til fart under varierende forhold. Festet til underlaget besørges av 18 tommer felger med 255/45 dekk.

Kompakt og lett

Motoren er i hovedsak bygd i aluminium og magnesium. Dette har gjort at vekten på motoren har blitt beskjeden. I tillegg har sylindrene fått en svært spesiell konfigurasjon. Motoren er en fusjon mellom to VR6 motorer. Dette betyr at det er fire rekker med sylindre. To rekker på hver side som har en vinkel på 15 grader. Disse to sekserne har en vinkel på 72 grader, og dette til sammen gjør motoren kompakt og mye lettere enn en "normal" V12 motor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer