Motor

E 200 Kompressor oppleves aldri som undermotorisert. Tvert i mot, vi tror de fleste vil klare seg lenge med denne minste E-klasse-motoren under panseret.

Publisert
Sist oppdatert

En normalt aspirert 1,8-liter ville selvsagt vært en katastrofe under et E-klasse-panser. Årsaken til at E 200 Kompressor går så bra som den gjør, ligger i bilens navn - kompressor. Denne presser luft med høyt trykk inn i motoren, noe som sørger for at den produserer 163 hestekrefter ved 5.500 o/min og 240 Nm allerede ved 3.000.

Dette oppleves i praksis ved at motoren er sterk helt fra bunn. Motoren trekker godt allerede fra 1.500 o/min og produserer et fint skyv oppover i registeret. Det som gjør motoren ekstra morsom, er at den oppleves som en totrinns rakett. Når turtellernålen passerer 4.500 o/min blir plutselig skyvet mer påtagelig og herfra og ut til rødmerkingen ved 6.000 o/min oppleves den store bilen faktisk som svært rask. I dette øvre turtallsområdet er gassresponsen nærmest umiddelbar, noe som gjør aktiv svingkjøring overraskende morsomt - det sparsomme slagvolumet tatt i betraktning.

Kompressor-hvin

Lydbildet kan selvsagt ikke sammenlignes med snerret som skapes av Mercedes-seksere og brummingen fra åtterne. Likevel, i den grad den motorlyd makter å trenge inn i den svært godt lydisolerte kupeen, oppleves lydbildet som hissig, friskt og moderne. Hvis du lytter, vil du ved høye turtall legge merke til at stempellyden utfylles av kompressorens hvining, selv om denne er mindre fremtredende enn i kompressorvariantene av Mini.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer