Motor

Den 2,6 liter store V6-motoren i C 240 T 4MATIC er sterk, kultivert - og tørst.

Publisert
Sist oppdatert

240-motoren, som altså har et slagvolum på 2,6 liter, er den minste V6-motoren i Mercedes-sortimentet. Det betyr ikke at den er en motor man skal kimse av. Vi har tidligere kjørt motoren i nye E-klasse og opplevde den da som både sterk og sprek.

170 hestekrefter

Nå skal det riktignok nevnes at motoren som sitter i E 240 er utrustet med spesielle balanseaksler som sørger for at den yter 177 hestekrefter. C 240-motoren mangler disse balanseakslene og utvikler derfor ikke mer enn 170 hestekrefter. Det skal også nevnes at stasjonsvognutgaven av C 240 4MATIC veier hele 1.680 kilo, nesten 100 kilo mer enn sedan-utgaven av E240 vi hadde på test.

Sprek

Til tross for færre hester, høy vekt og firehjulsdrift er vår konklusjon klar - denne motoren gjør en svært god jobb også i C-klasse 4MATIC. Den klassiske V6-motoren leverer mer enn nok kraft til at C 240 T 4MATIC oppleves som sprek. Motoren er stor nok til at den leverer skikkelig skyv også i høye hastigheter, noe som blant annet resulterer i at forbikjøringer overhodet ikke er noe problem.

Kvikk respons

Effektkurven er jevnt stigende, i den forstand at effekten øker med gasspådraget. Motoren trives derfor aller best når turtallet passerer 4.000 omdreininger. Deretter går det så det suser helt opp til rødmerkingen ved 6.000 o/min. I turtallsområdet mellom 4.000 og 6.000 o/min er gassresponsen svært kvikk, noe som innbyr til aktiv kjøring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer