Motorer og girkasser

Audi Q7 blir i første omgang kun tilgjengelig med to motoralternativer. Både diesel- og bensinmotor gjør en overbevisende jobb.

Publisert
Sist oppdatert

Q7 vil i løpet av sin karriere helt sikkert bli utrustet med en lang rekke motoralternativer. I første omgang må imidlertid kundene nøye seg med å velge mellom en 3,0-liters diesel- og en 4,2-liters bensinmotor. Fordi Q7 4.2 FSI blir så voldsomt mye dyrere enn Q7 3.0 TDI (noe vi skal komme tilbake til) vil sistnevnte bli det opplagte valget for det store flertall av norske kunder.

Klasseledende dieselmotor

De som velger Q7 3.0 TDI vil kunne glede seg over en av verdens beste dieselmotorer. Denne V6-dieselen er nemlig enda råere enn 3,0-literene vi kjenner fra A6 og A8. Q7-motoren produserer hele 233 hestekrefter og 500 Nm.

Det betyr at den er svært mye kraftigere enn motorene vi kjenner fra Volvo XC90 D5 (185 hk/400 Nm) og Range Rover Sport TDV6 (190/440). Ja, selv den nye 320 CDI-motoren i Mercedes-Benz ML (224/510) må bite i gresset når det kommer til effekt.

Kraftoverskudd

Til gjengjeld har Q7-motoren et krevende oppdrag. Q7 3.0 TDI veier nemlig drøye 2.300 kilo - rundt dobbelt så mye som fjorårets mest populære bil - Toyota Corolla. Men kraftpluggen foran Q7-torpedoveggen løser sitt oppdrag med glans. Motoren trekker som et uvær gjennom hele registeret og kaster seg gjennom de tre første girene og opp i 100 kilometer i timen i løpet av 9,5 sekunder. I Norge lønner det seg selvsagt å gi seg der, men fordi vi var heldige nok til å få kjøre bilen på tyske motorveier, fant vi raskt ut at den råsterke motoren imponerer i enda større grad når 100-grensen er passert. Motoren produserer et deilig skyv i seteryggen helt opp til 200 kilometer i timen, noe som er imponerende med tanke på bilens størrelse og vekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer