Motorer og girkasser

Astra GTC blir tilgjengelig med hele åtte motoralternativer, samtlige med fire ventiler per sylinder. Den grommeste av dem alle kan skilte med 200 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert

Som i femdørsutgaven og stasjonsvognen blir grunnmotoren en 90-hesters 1,4-liter. Deretter kommer en 105-hesters 1,6-liter, som i likhet med 1,4-literen er en såkalt twinport-motor. Twinport betyr at hver sylinder mates via to innsug-kanaler.

170 og 200 hestekrefter

Den som er villig til å betale litt mer kan velge 1,8-literen. Denne motoren yter 125 hestekrefter og fungerte svært godt da vi testet den i en femdørs Astra.

Er man villig til å betale enda mer, kan man velge en 2,0-liters turbomotor. Denne finnes i to effekt-varianter - en 170-hester og en 200-hester. Vi fikk kun prøvekjørt sistnevnte, som altså produserer nøyaktig like mange hestekrefter som motoren vi kjenner fra Golf GTI.

Ikke i samme divisjon

Den som forventer at Astra GTC 2.0 Turbo skal gi den samme opplevelsen som Golf GTI, vil imidlertid bli skuffet. Opel-motoren befinner seg nemlig en divisjon under Volkswagens GTI-motor, både når det gjelder ytelser og lydopplevelse.

Hvordan kan to 200-hesters motorer i to relativt like biler oppleves som helt forskjellige? Jo, for det første fordi både motor og eksosanlegg i Golf produserer et helt annet og mye råere lydbilde. I tillegg er Volkswagen-motoren sterkere. Mens Astra-kraftkilden produserer 262 Nm ved 4.200 o/min (250 Nm ved 1.950), har Volkswagen hentet ut 280 Nm allerede ved 1.800 o/min. Og mens Astra GTC Turbo bruker 7,8 sekunder på øvelsen 0 til 100, klarer GTI samme øvelse på 7,2 (6,9 med DSG-girkasse).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer