Motorer og girkasser

Nye A3 blir i første omgang tilgjengelig med tre motorer. Dessverre er kun en av dem økonomisk overkommelig for de fleste av oss.

Publisert
Sist oppdatert

Når A3 kommer på markedet i månedsskiftet mai/juni, vil den blant annet bli tilgjengelig med en helt ny 2,0-liters dieselmotor. Denne motoren yter 140 hestekrefter og leverer imponerende 320 Nm ved 1.750 omdreininger. Den nye motoren tilfredsstiller EU4-kravene og er både mer stillegående og turtallsvillig enn 1,9-literen Audi har brukt til nå.

Med denne motoren under panseret blir A3 en svært sterk og frisk bil. 0 til 100 går unna på respektable 9,5 sekunder, men det som er mer interessant, er at motoren sørger for at man alltid har masse kraft på lager. Problemet er at A3 2.0 TDI vil koste 319.000 kroner og dermed havner i samme prisklasse som store stasjonsvogner.

309.000 kroner

Det samme problemet oppstår med det andre motoralternativet, en direkteinnsprøytet 2,0-liters motor som i A3 vil yte 150 hestekrefter. A3 2.0 FSI vil koste snaue 309.000 kroner, noe som for de fleste vil oppleves som en stiv sum for en tredørs kombikupé. Men denne motoren under panseret klarer A3 0-100 på 9,1 sekunder og er dermed bare ubetydelig raskere enn dieselutgaven. Vi opplevde 2,0-literen som en grei motor, men synes den med fordel kunne hatt en mykere gange. Vi ville heller ha foretrukket den 1,8 liter store turbomotoren som finnes i den utgående modellen, og ble overrasket over å høre at denne ikke vil bli å finne i nye A3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer