Motorer og kjøreegenskaper

I Norge blir C4 tilgjengelig med et begrenset motorutvalg. Kjøregenskapene er brukbare.

Publisert
Sist oppdatert

Mens franskmenn og andre kontinentale europeere kan velge mellom fire bensin- og tre dieselmotorer, må nordmenn nøye seg med fire totalt.

Fin 1,6-liter

Minstemann er en 1,4-liters 90-hester. Vi fikk ikke kjørt denne, men regner med at den holder for den som ikke er altfor opptatt av fart og akselerasjon. Vi fikk heller ikke kjørt nestemann, en 1,6-liters 110-hester. Denne har vi imidlertid kjørt i en rekke biler tidligere og vet derfor at dette er en moderne, sterk og kvikk motor. Vi antar at denne motoren vil bli bestselgeren.

Slapp 180-hester

Det som garantert ikke vil bli noen bestselger, er den største bensinmotoren. Denne 2,0-literen, som yter 180 hestekrefter, er ikke bare dyr. I tillegg er den blant de minst inspirerende 180-hesterne vi har vært borti.

Gjerrig dieselmotor

Den norske Citroën-importøren har valgt å kun ta inn én dieselmotor, en ny 1,6-liter som yter 110 hestekrefter. Vi forstår godt at akkurat denne motoren ble valgt, dette er nemlig en nydelig og svært gjerrig motor. Vi kjenner motoren både fra Citroën Xsara Picasso, Ford Focus C-Max samt Peugeot 307 og 407 og har lært oss å like denne kraftkilden svært godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer